Calculator RCA - Comanda online asigurarea RCA

Calculatorul de mai jos va permite sa obtineti cea mai ieftina polita RCA in functie de caracteristicile masinii si datele dumneavoastra. Completati formularul, iar Calculatorul RCA de mai jos va afisa lista completa cu oferte si tarife sortate in functie de pretul cel mai bun.

In acest moment calculatorul este indisponibil.

Asigurarea de Raspundere Civila Auto - denumita si RCA - este o asigurare prin care persoanele prejudiciate in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite.

Asigurarea de Raspundere Civila Auto RCA este obligatorie pentru toti conducatorii auto.

Asigurarea de raspundere civila auto RCA acopera pagubele produse tertilor, pe teritoriul Romaniei;

Scopul Asigurarii RCA este ca persoana prejudiciata sa primeasca despagubiri pentru daunele materiale suferite, independent de vointa sau situatia materiala a celui care a produs accidentul. Astfel, asigurarea de raspundere civila auto RCA este in interesul persoanei pagubite, dar si in interesul celui care a produs accidentul prin evitarea de cheltuieli insemnate.

Asigurarea de raspundere civila auto RCA este complet diferita de asigurarea Casco. Aceasta din urma este o asigurare facultativa - deci nu este obligatorie - prin care persoana care primeste despagubiri pentru daunele produse autovehicului sau este asiguratul, respectiv proprietarul masinii asigurate.
Chiar daca un conducator auto a incheiat o asigurare Casco, acesta este obligat conform legii sa incheie si o Asigurare de raspundere civila auto RCA.

Daca nu ati incheiat asigurarea de raspundere civila auto RCA sau nu o mentineti in valabilitate in mod continuu platind primele de asigurare, savarsiti o contraventie si sunteti pasibil de amenda de la 1000 RON la 2000 RON si retinerea certificatului de inmatriculare, pana la prezentarea politei de asigurare RCA.

Un autovehicul a carui inmatriculare este suspendata nu poate fi utilizat pe drumurile publice, in caz contrar proprietarul acestuia fiind pasibil de o amenda cuprinsa intre 3000 si 5000 RON.

In situatia in care provocati un accident si nu detineti o asigurare RCA valabila, persoana pe care ati prejudiciat-o este indreptatita sa solicite despagubiri direct de la dumneavoastra pe cale amiabila sau urmare a unei decizii judecatoresti.

BursaAsigurarilor