Omniasig asigura 2650 de militari din Fortele Aeriene ale Romaniei


Data: 12.11.2015

Militarii din Fortele Aeriene ale Romaniei vor beneficia in urmatoarele 15 luni de asigurari emise de Omniasig, castigatorul licitatiei publice organizate de MaPN, la care au mai participat alte doua companii de asigurari active pe piata locala, Asirom VIG si Forte Asigurari (care s-a asociat cu Fast Brokers - Broker de asigurare-reasigurare). Potrivit caietului de sarcini, Omniasig va incheia polite care acopera riscurile de accidente si boala pentru 2650 de militari angajati ai institutiei beneficiare, categorie ce include personalul din cadrul Statului Major al Fortelor Aeriene si din unitatile militare subordonate, personalul aeronavigant din Statul Major General si din Centrul de Cercetare si Incercare in Zbor. Potrivit cerintelor standard din procedura de asigurare, MaPN a oferit informatii legate de istoricul daunelor din Fortele Aeriene in ultimii 3 ani, statistici care arata ca 15 persoane au murit in catastrofe in perioada 2012-2014. Pentru a gestiona aceste situatii probabile, "asigurarea facultativa de persoane pentru personalul Fortelor Aeriene trebuie sa acopere riscul de accident corporal sau boala, care afecteaza starea de sanatate a asiguratului, cu consecinte din cele mai diverse, care pot evolua pana la invaliditatea partial, totala sau deces al asiguratului, produse prin accidente, catastrofe sau alte aemenea evenimente (imbolnavire, impuscare, iradiere, etc.) intervenite in timpul si din cauza unor misiuni, procesului de pregatire pentru lupta si indeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului, pe teritoriul national, potrivit precizarilor incluse in caietul de sarcini al licitatiei.

Valoarea acestui contract, atribuit marti, 10 noiembrie, depaseste 5,79 milioane de lei (peste 1,3 milioane de euro), potrivit datelor publicate miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut si oferta Omanisig a fost declarata castigatoare. Estimarea initiala a valorii contractului a fost de peste 8,2 milioane de lei. Valoarea finala a contractului a fost de peste 5,79 milioane de lei.
Istoricul catastrofelor cu victime din randul Fortelor Aviatice din Romania
Datele furnizate de Ministerul Apararii Nationale asiguratorului in vederea evaluarii acestui contract contin un istoric al tragediilor aviatice cu victime in care au fost implicati, in ultimii ani, angajati ai institutiei beneficiare. Cel mai grav dintre acestea, din punct de vedere al numarului victimelor, este inregistrat pe 9 iulie 1997, cand s-a produs un accident grav in cadrul unor exercitii de tragere desfasurate intr-o unitate a Fortelor Aeriene, tragedie soldata cu decesul a 16 persoane si ranirea altor doua. Cinci persoane erau angajati ai Ministerului Apararii Nationale.

"In anul 2014, a avut loc o catastrofa soldata cu 9 decedati (3 piloti, 1 medic personal navigant, 1 inginer de aviatie si 4 maistri militari de aviatie) si un ranit grav (maistru militar personal navigant), se arata in datele furnizate de MaPN catre asigurator. Tot in 2014, in data de 22 august, a avut loc un accident soldat cu 3 raniti usor (1 pilot, 1 student AFA, 1 maistru militar personal navigant). O alta catastrofa s-a produs, potrivit sursei citate, in anul 2013, in data de 7 martie, tragedie in urma careia au murit 2 persoane care faceau parte din personalul navigant (1 maistru militar, 1 insotitor de bord sanitar) si alte 3 persoane au fost ranite grav (2 piloti si un insotitor de bord paramedic).

In anul 2012, in data de 5 iulie, a avut loc o catastrofa soldata cu 4 decedati: 1 pilot, 1 student AFA, 2 maistri militari personal navigant. De asemenea, in data de 5 iulie 2010 in cadrul unui zbor de instructie s-a produs o catastrofa aviatica ce s-a soldat cu decesul a 12 cadre militare si ranirea altor doua".

Articole Asigurari Sanatate »

Vesti bune pentru asigurarile private de sanatate

Odata cu adoptarea Noului Cod Fiscal, companiile au la indemana si asigurarile voluntare de...

Oportunitati pe piata asigurarilor de sanatate private din Romania

Piata de asigurarilor private de sanatate ar putea creste cu 20-25 la suta anual si va ajunge la...

Noul Cod de Procedura Fiscala propune cresterea sumei deductibile pentru asigurari de sanatate private la 800 Euro pe an

"De cel putin trei saptamani discutam in comisie Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala. Am...

ANAF amelioreaza "Spatiul Privat Virtual": decizia privind platile anticipate de sanatate poate fi obtinuta online

Adeverinta de venit, certificatul de atestare fiscala sau decizia privind contributiile anticipate...

Transport gratuit pentru asiguratii din sanatate

Romanii care-si platesc asigurarile de sanatate vor primi transport gratuit, dus intors, in cazul...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor