A.D.A.R. - Asociatia de Drept al Asigurarilor din Romania

Descriere:

Asociatia de Drept al Asigurarilor din Romania (ADAR) a fost infiintata in anul 1991de un grup de juristi care activau in domeniul asigurarilor.

Ea este o asociatie profesionala, independenta, apolitica, avand drept scop principal promovarea stiintei dreptului asigurarilor si a activitatii de asigurare din Romania. La aceasta asociatie au aderat pe parcursul timpului societati de asigurare si prestatori de servicii din acest domeniu (ASIROM, ASTRA, CAROM, METROPOL, GENERALA, ALLIANZ-TIRIAC, AVUS INTERNATIONAL s.a.) precum si persoane care activeaza in domeniul asigurarilor fara a fi juristi, astfel incat astazi asociatia noastra are cca. 35 membrii.

In anul 1992, la Adunarea Generala a Asociatiei Internationale de Drept al Asigurarilor (AIDA) asociatia noastra a fost primita ca membru al AIDA. In perioada de la infiintare si pana in prezent a reusit sa se impuna in atentia Asociatiei Internationale de Drept al Asigurarilor (AIDA) ca o asociatie activa in plan profesional.

ADAR a organizat, cu deosebit succes, in anul 1995, un Colocviu national de drept al asigurarilor la care au participat un numar foarte mare de specialisti in asigurari din numeroase tari ale lumii si in anul 1998 un seminar pe teme de asigurari auto, cu participarea Grupului de Lucru Auto din cadrul AIDA.

Participantii la aceste actiuni au subliniat, pe langa ospitalitatea specific romaneasca, profesionalismul interventiilor membrilor nostrii in cadrul celor doua actiuni, dovada cea mai clara a nivelului atins de activitatea de asigurari in Romania. De asemenea au fost organizate intalniri cu magistrati, procurori si lucratori din politia rutiera la care s-au discutat probleme legate mai ales de asigurarea de raspundere civila pentru pagubele produse prin accidente de autovehicule.

In prezent ADAR este in curs de organizare in luna mai, a unei intalniri a Grupului de lucru Auto din cadrul AIDA la care spera sa participe personalitati din acest domeniu din strainatate precum si numerosi membri ai ADAR. O alta activitate a Asociatiei de Drept al Asigurarilor din Romania este editarea, impreuna cu UNSAR a unui Buletin Informativ, a carui continut a fost apreciat de toti cei carora Buletinul Informativ le-a fost distribuit.

BursaAsigurarilor