De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private


Data: 10.03.2016

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa previi imbolnavirea si sa te bucuri de sanatatea ta.

Costul tratamentelor medicale de calitate este extrem de ridicat
Nu stii niciodata cand te-ai putea imbolnavi. Daca se intampla acest lucru si este nevoie de spitalizare, costul tratamentului in spitalele private poate atinge cu usurinta valori ce depasesc capacitatea uzuala de plata. Frumusetea in cazul asigurarilor de sanatate este faptul că pentru o taxa lunară convenabila (premium) poti fi acoperit in situatia in care te imbolnavesti si ai nevoie de tratament medical.

Asigurarea de sanatate iti ofera liniste sufleteasca.
Daca tu sau un membru al familiei se imbolnaveste sau raneste si nu sunteti asigurati, ar putea fi dificil de a obține o asigurare de sanatate convenabila ulterior. Ca sa nu mai vorbim de povara financiară a unei boli majore sau accident.

Tu si familia ta sunteti protejati financiar in cazul unei imbolnaviri
In lipsa unei asigurari de sanatate este posibil sa fie nevoie de cheltuieli importante in cazul unei imbolnaviri. Este posibil sa fie nevoie de mobilizarea unei sume importante de bani intr-un timp scurt si acest lucru sa afecteze planurile financiare ale intregii familii. Nimeni nu isi doreste sa fie pus in situatia de a solicita un imprumut sa de a cauta sa vanda o proprietate sub presiunea timpului.

O afectiune minora se poate transforma intr-o boala grava

In lipsa unei asigurari de sanatate de calitate, esti tentat sa amani tratamentul corespunzator pentru o afectiune ce poate parea minora, dar care se poate transfoma intr-o situatie grava in scurt timp. Medicina preventiva si un tratamemt prompt sunt unele din cele mai bune modalitati de a evita o spitalizare indelungata. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca odata diagnosticat cu o afectiune serioasa, este aproape imposibil sa mai poti incheia o asigurare de sanatate de calitate.

Beneficiezi de informatii si sprijin pentru a duce o viata mai sanatoasa
Pe langa protectia financiara oferita, o asigurare de sanatate privata ofera beneficii si informatii pentru mentinerea sanatatii tale si a familiei. Acest lucru se poate regasi in optiuni care acopera controale preventive si resurse informationale pentru intelegerea si prevenirea unor boli care afecteaza mare parte a populatiei la diverse varste.
Stiind ca ai o asigurare de sanatate de calitate, esti incurajat sa iti controlezi sanatatea, avand linistea ca daca descoperi vreo problema, ai mijloacele de a o trata. Sunt multi oameni care nu isi verifica sanatatea de teama sa nu afle de ceva grav.

Asistenta si consiliere pentru gasirea celui mai potrivit tratament
O asigurare de sanatate privata poate oferi nu doar plata tratamentelor, dar si consiliere pentru gasirea celei mai bune solutii. Serviciile de “second medical opinion” oferite prin entitati specializate sunt caracteristice unei asigurari de calitate.

Preluat de la www.priorimed.ro - un serviciu dedicat asigurarilor private de sanatate internationale Bupa, oferit de IQ MED Broker de Asigurare - www.iqmed.ro

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

Decontarea directa, un nou mar al Discordiei pe piata RCA din Romania

Decontarea directa, cu propria polita RCA, presupune reparea unui autovehicul in baza propriului...

BursaAsigurarilor