FLEXINVEST


Asigurator: Eureko Asigurari

FlexInvest este optiunea ideala pentru cei care doresc sa isi creeze propriul plan investitional adaptat la contextual economic actual, dar si sa fie protejati in acelasi timp.
Astfel, o parte din prima de asigurare este folosita pentru a te proteja, iar o alta pentru a cumpara unit-uri in cele 4 fonduri de investitii oferite de Eureko Asigurari. Tu decizi care este raportul dintre componenta de protectie si cea investitionala, in functie de nevoile tale si apetenta pentru risc care te caracterizeaza.

FlexInvest, noul produs de tip unit-linked oferit de Eureko Asigurari, este un produs garantat, transparent, comod si flexibil.

Garantat, pentru ca, pentru prima oara pe piata asigurarilor din Romania, parte de prima investita in fondul Rongarant are o dobanda garantata anual.

Transparent, pentru ca produsul nu are costuri ascunse.

Comod, pentru ca il poti contract pe loc, fara multe formalitati si fara analize medicale.

Flexibil, pentru ca poti alege unul dintre cele trei pachete de asigurare, la care poti adauga asigurarea suplimentara.

Alte avantaje:

  • Schimbarea optiunii de investitii prin cele doua posibilitati: redirectionarea primelor sau transferal unitatilor de fond in alte fonduri se face gratuit, o data pe an.
  • 0% taxe in fiecare an contractual pentru:
    - primul transfer de unit-uri dintr-un fond de investitii in altul
    - prima redirectionare de prime de asigurare
  • In cazul in care nu mai doresti sa platesti primele de asigurare esalonate, poti transforma produsul in unul liber de plata primelor, inca din anul al 3-lea al contractului, cu mentinerea raspunderii Eureko Asigurari pentru riscurile acoperite, precum si a posibilitatii tale de a achita in continuare extraprime.
  • Pentru acest produs, Eureko Asigurari nu percepe taxe de editare a contractului.

Protectie
FlexInvest te protejeaza preluand riscurile de deces din orice cauza, precum si de deces si invaliditate permanenta din accident, ca elemente ale pachetelor standard.
Asigurarea suplimentara (facultativa) acopera indemnizatia de spitalizare din accident, precum si indemnizatia de convalescenta pentru un numar de zile egal cu cel al zilelor de spitalizare.

Investitii
Eureko Asigurari iti pune la dispozitie proprii specialisti financiari in investitii, dar si experienta vasta pe piata internationala a administratorilor de fonduri de investitii ai grupului Eureko.
Din cele 4 fonduri de investitii oferite de Eureko Asigurari, doua sunt administrate in RON, oferind acces la piata de capital din Romania, iar celelalte doua sunt administrate in EURO, cu acces la piata internationala de capital.

Veniturile provenite din investitiile in cele 4 fonduri: Rongarant, Ronplus, EuroSafe si EuroExtra nu sunt impozitate.
- RonGarant – fond de investitii administrat in Ron cu o dobanda garantata anual, anuntata la sfarsitul fiecarui an calendaristic pentru anul urmator.
Pentru anul 2010, Eureko Asigurari garanteaza o dobanda de 10%.
- RonPlus – fond de investitii administrat in Ron, cu un grad de risc ridicat, al carui obiectiv este cresterea de capital pe termen lung, prin investirea in active financiare cu risc ridicat.
- EuroSafe – fond de investitii administrat in Euro, cu un grad de risc scazut, al carui obiectiv este un randament investitional superior celui oferit de depozitele bancare obisnuite, investind in acest scop in active cu grad de risc scazut precum depozite bancare, titluri de stat, certificate de depozit, toate avand o volatilitate redusa.
- EuroExtra – fond de investitii administrat in Euro cu un grad de risc ridicat, ale carui active sunt investite in fondul F&C European Equity, cu expunere cu precadere pe actiuni, active cu risc investitional ridicat.
Preturile unitatilor de fond (unit-uri) sunt calculate zilnic si afisate pe website-ul www.eureko.ro, si publicate saptamanal intr-un ziar de larga circulatie nationala.

Modalitati de plata
Programul de investitii oferit de Eureko Asigurari presupune plata esalonata a primelor, in functie de frecventa aleasa, putandu-se opta intre modul de plata trimestrial, semestrial si annual.
In plus, iti poti creste investitia in orice moment prin plata de prime extraordinare (extraprime).
Eureko Asigurari ofera o perioada de gratie de 60 de zile pentru plata primei de asigurare, timp in care contractul isi pastreaza caracteristicile.

Alte Polite Asigurari De Viata

Aliat

Asigurator: Allianz-Tiriac

Descriere: Asigurarea de viata tip unit-linked combina avantajele investitiei pe pietele externe de capital cu protectia oferita de produsele traditionale de...continuare

Asigurarea de deces `Garant` - Credit Bancar

Asigurator: Astra Asigurari

Descriere: Asigurarea ofera protectie familiei asiguratului in cazul in care acesta, beneficiar al unui credit bancar, nu il mai poate rambursa ca urmare a...continuare

Asigurarea de deces si invaliditate limitata, garantie suplimentara pentru credite bancare

Asigurator: BT Asigurari

Descriere: Acest tip de asigurare este destinat persoanelor care incheie un imprumut bancar. Eveniment asigurat este decesul Asiguratului survenit pe durata...continuare

Asigurarea de deces SMARALD

Asigurator: Groupama Asigurari

Descriere: Un pas pentru linistea ta! Indiferent de nivelul veniturilor proprii, protejarea impotriva unui eveniment nedorit si neasteptat cum este decesul,...continuare

Asigurarea de economie si invaliditate permanenta din accident

Asigurator: Asirom

Descriere: Cine poate încheia asigurarea? Orice persoana cu vârsta peste 16 ani. Ce riscuri acopera asigurarea? - economisirea la termenul de expirare a...continuare

Articole Actualitate

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce schimbari semnificative pe piata si diversificarea ofertei brokerilor, care ar putea fi incurajati sa ofere servicii conexe cum ar fi asistenta juridica sau reduceri la alte tipuri de... continuare

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al revigorarii economice in Romania si in Europa, primul trend crescator de la criza financiara declansata in 2008, dupa colapsul Lehman Brothers, se arata in Raportul Anual privind Evolutia Pietelor... continuare

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) vor trebui sa depuna declaratii prin care sa arate in ce masura respecta noul Regulament privind aplicarea principiilor de guvernanta... continuare

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa previi imbolnavirea si sa te bucuri de sanatatea ta. Costul tratamentelor medicale de calitate este extrem de ridicatNu stii niciodata cand te-ai putea imbolnavi. Daca se intampla acest lucru si este... continuare

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai pentru ca potentialii creditori ai companiei falimentate trimit prea putine cereri de plata catre Fondul de Garantare, dar si ca urmare a lentorii in analiza dosarelor de care sunt acuzate institutiile... continuare

BursaAsigurarilor