CEC Bank lanseaza de joi, 26 februarie 2009, creditul aferent programului Fermierul, destinat cofinantarii proiectelor de investitii in agricultura care nu beneficiaza de finantare din fonduri europene sau de la bugetul de stat, a anuntat banca.
"Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (M.A.P.D.R.) va pune la dispozitia CEC Bank suma de 16 milioane lei, sub forma unei linii de finantare, ce se va utiliza de catre banca doar pentru obiectivele si plafoanele prevazute prin listele de investitii anuale, stabilite prin Ordinul M.A.P.D.R. nr. 430 din 02.07.2008 (Anexa 1), pentru aprobarea tipurilor de investitii si a plafoanelor maxime ale creditelor care nu beneficiaza de finantare din fonduri europene sau de la bugetul de stat, in conditiile Legii nr. 231/2005 privind stimularea investitiilor in agricultura, industrie alimentara, silvicultura, piscicultura, precum si in activitati nonagricole cu modificarile si completarile ulterioare", a anuntat banca, informeaza NewsIn.
Produsul de finantare este destinat urmatoarelor categorii de beneficiari: producatori agricoli individuali inregistrati in registrul exploatatiilor agricole, asociatii agricole familiale, asociatii de producatori agricoli, grupuri de producatori si cooperative agricole, societati agricole private, respectiv asociatii agricole cu personalitate juridica, societati comerciale cu capital privat, persoane fizice autorizate conform legislatiei in vigoare.
Dobanda pentru acest tip de credit este de 4,95% pe an la lei, fixa pe intreaga perioada de creditare, comisionul de gestiune este de 0,95% pe an, iar banca nu percepe comision de analiza a dosarului de credit. Creditul ofera "posibilitatea finantarii integrale a investitiei, iar termenul de rambursare maxim este de 10 ani.
Perioada de gratie extinsa este de maxim 5 ani, stabilita in functie de specificul investitiei si corelata cu fluxul de lichiditati generat de afacerea finantata (rezultat din analiza creditului). Garantiile prezentate de client pot fi o scrisoare de garantare emisa de Fondul de Garantare a Creditului Rural - FGCR sau alte tipuri de garantii acceptate de banca, conform reglementarilor interne.
Consultanta pentru pregatirea documentatiei de accesare a creditului este gratuita.
Beneficiarii creditelor pot obtine, dupa rambursarea integrala a creditului, o reducere a sumei de rambursat de pana la 50% din volumul creditului acordat, conform conditiilor stabilite de M.A.P.D.R.
Conform proiectului de buget pentru anul 2009, MAPDR intentioneaza sa aloce circa 162 de milioane de lei pentru derularea programului Fermierul, comparativ cu anul 2008 cand au fost generate aproape 435 milioane de lei.
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...