Dezvoltatorii imobiliari nu isi mai vand casele ca in vremurile de glorie, creditarea a stagnat si normele BNR franeaza ipotecile. Targurile de prezentare si vanzare de imobile raman cu apartamentele "pe stoc" si in schema crizei provocate de reducerea cererii intra reducerile si discounturile, pentru a atrage consumatorii.
Anul viitor, discounturile si bonusurile pe care dezvoltatorii imobiliari de pe piata locala le vor oferi la vanzarea locuintelor se vor limita la un loc de parcare inclus in pret, mobilarea apartamentului, informeaza Business Standard.
Modelul Bulgariei este altul. Pe langa mobila si locuri de parcare includ in pretul unei case si o a doua locuinta, oferita "gratis".
Antreprenorii bulgari au lansat recent pe piata oferte pentru cei care cumpara spatii locative cu plata integrala. Cei care vor sa achizitioneze o locuinta de 100 de metri patrati, primesc gratis un apartament de 50 de metri patrati la malul Marii Negre.
"Dezvoltatorii din Romania nu isi vor permite sa acorde bonusuri substantiale. Este posibil ca marja de profit redusa sa fie mai mica decat dobanda pe care trebuie sa o plateasca bancii care finanteaza investitia. Cei care vor face acest lucru isi asuma riscul de a iesi pe pierderi", a declarat Dan Ioan Pop, presedinte in cadrul companiei Impact Developer& Contractor.
Acesta a mai adaugat ca in cazul in care cumparatorul ar primi un garaj cadou, reprezentand aproximativ 8% din investitia totala intr-o locuinta, marja de profit a investitorului s-ar diminua de pe la 24% la 16%, iar dobanda perceputa de banci ajunge pe la valoarea de 15%. Acest lucru nu ar permite investitorilor sa ofere inca o locuinta bonus.
In general, dezvoltatorii imobiliari de pe piata locala sunt de parere ca vom asista in viitor la strategii de marketing ce vor deveni din ce in ce mai generoase si asemanatoare celor impuse de criza financiara industriei auto.
In Bulgaria, potrivit site-urilor antreprenorilor ce opereaza in sectorul imobiliar, bonusurile oferite ajung la valori fara precedent pentru cei care achizitioneaza o locuinta cu plata integrala.
Majoritatea sunt fortati de banci sa apeleze la o asemenea masura extrema din cauza creditelor.
Situatia pietei imobiliare a fost adusa intr-un punct mort din cauza accesului scazut la credite in urma crizei financiare care a pus stapanire pe intreaga lume.
Astfel, dezvoltatorii imobiliari sunt nevoiti sa reduca preturile si sa ofere cat mai multe bonusuri pentru a nu da faliment.
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...