BCR Banca pentru Locuinte a atras depozite in valoare de peste un miliard de lei


Data: 22.08.2012

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire- creditare pentru domeniul locativ, a atras, pana la jumatatea acestui an, depozite in valoare de peste un miliard de lei.

"Conditiile economice dificile din ultimii ani au determinat consumatorii sa fie mai chibzuiti, sa analizeze bine produsele inainte de a opta pentru ele, sa prefere economisirea in locul consumului imediat. BCR Banca pentru Locuinte a fost alaturi de clientii sai in aceasta reorientare din comportamentul general al consumatorilor romani, inregistrand astfel cresteri substantiale ale portofoliului de clienti, ale sumelor contractate si depozitelor atrase. Fata de jumatatea anului 2011, s-a inregistrat o crestere substantiala a depozitelor atrase de BCR Banca pentru Locuinte valoarea acestora practic dublandu-se, depasind astazi 1 miliard de lei.", a precizat Alexandru Ciobanu, Presedintele BCR Banca pentru Locuinte.
 
BCR BpL a ajuns, la jumatatea anului 2012, la un numar de peste 270.000 de clienti, cu peste 50.000 fata de portofoliul de la jumatatea anului 2011, se arata intr-un comunicat de presa.

"BCR Banca pentru Locuinte vine in intampinarea nevoilor locative ale clientilor sai prin oferirea de solutii  flexibile atat pentru etapa de economisire, cat si pentru cea de creditare. in faza de economisire, clientii BCR BpL au posibilitatea de a realiza depuneri lunare regulate sau de a face depuneri in functie de bugetul familiei la un anumit moment de timp. Astfel, putem distinge intre clientii care si-au stabilit deja rata lunara de economisire si chiar au optat pentru ordine de plata automate lunare (peste 40% din incasarile lunare provin de la clienti care au ales aceasta optiune) sau acei clienti care reusesc sa economiseasca o data sau de cateva ori pe an, de cele mai multe ori realizand depuneri cu scopul maximizarii randamentului. in etapa de creditare, BCR Banca pentru Locuinte ofera produse de creditare locativa cu dobanda fixa de 5% sau 6% pe an pe toata perioada creditului; ZERO comisioane de analiza dosar si rambursare anticipata, ZERO costuri pentru evaluarea garantiilor, cat si marele avantaj ca nu sunt afectate de riscurile valutare, produsele de creditare fiind acordate doar in lei.", a precizat Alexandru Ciobanu, Presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Produsele de economisire-creditare sunt exclusiv in lei, cu dobanzi mici si fixe oferite pentru toata perioada contractului. Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte sunt prima garantata de stat acordata in perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandata (5 ani), genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata si nu in ultimul rand siguranta depunerilor – garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul incurajeaza economisirea, sprijina relansarea creditarii precum si imbunatatirea fondului locativ.

Creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinte pentru domeniul locativ au ca destinatii posibile: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi incheiate cu BCR BpL direct in sucursalele si agentiile Bancii Comerciale Romane (BCR), precum si prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directa de vanzare si prin partenerii BCR BpL.

Articole Pensii »

Studiu: Cat de des se gandesc romanii la pensie?

Pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia...

Statistica trimestrului III din 2012 privind sistemul de pensii private si facultative

Astazi, 22 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a...

Afla ce contine noul pachet de produse BCR pentru pensionari !

Banca Romaneasca a lansat un pachet de produse si servicii bancare destinate exclusiv pensionarilor...

Vacante gratuite si premii in bani numai in cadrul promotiei Senior de la BCR

Pensionarii care aleg, pana la sfarsitul lunii noiembrie, sa-si incaseze pensia in cont deschis la...

BCR Pensii va avea un nou director general

"Lucian Anghel, in prezent economist sef si director al Directiei de Cercetare si Strategie a BCR,...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor