Numarul site-urilor clonate prin care hackerii pacalesc utilizatorii sa-si divulge datele personale, dar si pe cele financiare este in continua crestere. si atunci, cum putem sa ne ferim sa nu le cadem in plasa acestor raufacatori? Sau, si mai exact, cum putem recunoaste o pagina clonata?
Nu este deloc dificil sa copiezi un site si sa-l faci sa para real, sustin expertii. Phishingul este una dintre cele mai mari amenintari, anul acesta debutand deja in forta cu mai multe raiduri de phishing indreptate in special asupra clientilor de servicii bancare electronice.
Patru sfaturi ca sa te asiguri ca site-ul accesat este legitim
1. Atentie la modul in care va divulgati informatiile confidentiale. Indiferent daca alegeti sa trimiteti fisa fiscala personala prin internet, sau cumparati un bilet de avion, ori faceti o rezervare online la un hotel, trebuie sa divulgati informatii extrem de confidentiale folosind internetul. In consecinta, verificati, nu o data, nu de doua ori, ci de mai multe ori unde se trimit datele!
2. Asigurati-va ca sistemul dvs. este protejat: folositi un program antivirus fiabil, o solutie firewall de incredere, cu filter de spam; actualizati-va sistemul si aplicatiile cat de des posibil.
3. Evitati campanile de spam si phishing: nu deschideti e-mailuri sau informatii atasate de la destinatari necunoscuti. Companiile nu trimit niciodata e-mailuri (adresate catre "Drag utilizator"), ci formulare tiparite personalizate prin serviciile postale. Nu accesati nici un link regasit in aceste e-mailuri, nici macar cel de "dezabonare". Puteti declansa descarcari ulterioare de alte forme de malware si sa compromiteti securitatea sistemului.
4. Fiti atent la achizitiile online: activati-va filtrele antiphishing: asigurati-va ca site-ul foloseste o criptare SSL (Secure Socket Layer) si metode de securizare a procedurii de autentificare - uitati-va dupa prefixe "http". Daca vi se solicita acceptarea unui certificat pentru aceasta sesiune, verificati ca numele de pe acest certificat sa fie numele institutiei de la care ati solicitat servicii si ca este semnat de o autoritate de certificare precum Thawte sau VeriSign.
Integral in Romania Libera
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Decontarea directa, cu propria polita RCA, presupune reparea unui autovehicul in baza propriului...
Polita RCA ar putea avea pret variabil, in functie de profilul de risc al beneficiarului, estimat...
Mobilizare generala impotriva maririi RCA Transportatorii din Romania anunta mobilizarea generala...
Anul 2015 ar putea marca o reluare de ciclu pe piata asigurarilor din Romania, sunt de parere...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...