Cresterea tarifelor pentru politele RCA si CASCO, dar si renuntarea la vanzarea acestora sunt optiuni luate in calcul de firmele de asigurari. Dupa ce anul trecut au inregistrat pierderi importante din vanzarea politelor auto, unele firme de asigurari iau in calcul o serie de masuri pentru redresarea situatiei. Pe lista se afla majorarea tarifelor pentru RCA si CASCO, dar chiar si in aceste conditii vanzarea acestor polite ar putea sa nu aduca profitul asteptat.
De aceea, unele dintre societatile de profil iau in discutie renuntarea la politele auto - chiar daca nu in perioada imediat urmatoare, dar si excluderea din lista de clienti a soferilor care sunt `specializati` in accidente rutiere. Reprezentantii companiilor de asigurari spun ca, in goana dupa clienti, unii brokeri de asigurari incheie polite la gramada, fara a tine cont de `trecutul in ale soferiei`, motiv pentru care asigurarile auto devin tot mai paguboase.
Potrivit datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), 21 de companii de asigurari din cele 41 au inregistrat pierderi de aproximativ 245 milioane lei (73 milioane de euro). Marii perdanti ai anului precedent au fost Ardaf, Generali, Aviva, Unita Vienna Insurance Group si Interamerican, care au cumulat peste 80% din pierdere.
`Unita Vienna Insurance Group (UVIG) a pierdut 21 milioane lei (6 mil. euro). Acest lucru a fost cauzat de concurenta intensa intre asiguratori in special in domeniul asigurarilor de raspundere civila auto (RCA), avand drept consecinta practicarea unor tarife scazute. Alte motive au fost reprezentate de costurile mari de intermediere,in special in domeniul RCA impuse de brokeri pe piata locala si de rata relativ ridicata a daunei, in special la asigurari Casco, cauzata de deficiente in selectarea clientilor`, a declarat Doina Epure, secretar general al Unita Vienna Insurance Group.
Aceasta a precizat, insa, ca societatea nu va renunta la acest tip de asigurari pentru ca acestea contribuie la cota de piata. Aceeasi situatie a fost si la Generali Asigurari, care a inregistrat o pierdere de 31 milioane lei (10 milioane euro).
In raportul administratorilor din luna aprilie se preciza ca pierderile de anul trecut din asigurarile non-viata sunt datorate aproape in totalitate asigurarilor Casco. `Au fost revizuite tarifele conditiile de asigurare, tarifele de prima si intelegerile cu clientii importanti, insa timpul a fost prea scurt pentru a reduce din pierderi`, se mai arata in raport.
Un articol de: Paul Barbu
Integral in Gandul
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Decontarea directa, cu propria polita RCA, presupune reparea unui autovehicul in baza propriului...
Polita RCA ar putea avea pret variabil, in functie de profilul de risc al beneficiarului, estimat...
Mobilizare generala impotriva maririi RCA Transportatorii din Romania anunta mobilizarea generala...
Anul 2015 ar putea marca o reluare de ciclu pe piata asigurarilor din Romania, sunt de parere...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...