Un numar de sase societati de asigurari din Anglia si-au anuntat intentia de a vinde, in
Anuntul a fost facut, marti, de presedintele CSA, Angela Toncescu, la o sesiune de dezbateri libere intre reprezentantii Comisiei si cei ai jucatorilor din piata. Printre subiectele abordate la aceasta intalnire, cel mai dezbatut a fost cel legat de asigurarea de raspundere civila auto (RCA), subliniindu-se necesitatea renuntarii la vanzarile stradale, a stabilirii unor tarife care sa acopere riscurile cuprinse si a diminuarii costurilor generate de comisionele acordate brokerilor. In acest context, cei prezenti au propus, ca solutie unica de rezolvare a problemelor existente, emiterea electronica a politelor (PDA), se afirma in comunicatul CSA.
`Totodata, a fost subliniata tendinta accentuata de crestere a ratei daunei pe segmentul asigurarilor auto, aceasta fiind influentata de frauda interna si externa`, se mai spune in comunicat.
O alta tema abordata a fost necesitatea intocmirii unui registru al agentilor de asigurari.
Potrivit CSA, una din concluziile desprinse in urma discutiilor de marti a fost aceea ca ca managementul societatilor de asigurare trebuie sa analizeze situatia financiara a companiilor si sa ia toate masurile necesare, in decursul anului, pentu a putea face fata concurentei societatilor europene de asigurari intrate pe piata.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, orice asigurator sau intermediar in asigurari, autorizat in oricare din celelalte state membre ale Spatiului Economic European (SEE), poate activa in Romania, fie direct, fie prin intermediul unei sucursale, fara ca pentru aceasta sa aiba nevoie de inca o autorizatie din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, precizeaza institutia.
`In vederea informarii publicului si protejarii intereselor asiguratilor, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor face cunoscut faptul ca societatile de asigurari autorizate in oricare dintre statele membre SEE si care vor desfasura activitatea si in Romania se supun autoritatii de reglementare care le-a autorizat si nu intra in sfera de supraveghere a CSA. Astfel, desi reclamatiile pot fi depuse si la CSA, aceasta nu are atributia legala de a solutiona reclamatiile facute de asiguratii care au incheiat contracte de asigurare cu societatile mai sus mentionate`, avertizeaza institutia.
Piata asigurarilor din Romania a depasit, la finele anului 2006, nivelul de 1,6 miliarde de euro din prime brute subscrise, in crestere cu 33,3% fata de 2005, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Veniturile din asigurari generale au insumat 1,3 miliarde de euro, in timp ce politele de viata au generat prime de 300 de milioane de euro.
Sursa: NewsIn
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Decontarea directa, cu propria polita RCA, presupune reparea unui autovehicul in baza propriului...
Polita RCA ar putea avea pret variabil, in functie de profilul de risc al beneficiarului, estimat...
Mobilizare generala impotriva maririi RCA Transportatorii din Romania anunta mobilizarea generala...
Anul 2015 ar putea marca o reluare de ciclu pe piata asigurarilor din Romania, sunt de parere...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...