1. Se depune la Secretariatul General al UNSAR o cerere de aderare de catre societatea aderanta, adresata Comitetului de Directie (Presedintelui) si semnata de catre conducerea societatii (Presedinte/Director General).
2. Se transmit de catre Secretariatul General societatii aderante Criteriile de analiza in vederea obtinerii calitatii de membru UNSAR (parte componenta a Codului de Conduita).
- Daca societatea aderanta se incadreaza in Criterii se continua procedura cu punctul 3.
- Daca societatea aderanta nu se incadreaza in Criterii, se revoca cererea sau se amana pana la indeplindirea acestora, si se reia de la punctul 1.
3. Se solicita de catre Secretariatul General societatii aderante intocmirea dosarului si completarea Formularului Cadru in vederea aderarii.
Dosarul societatii trebuie sa cuprinda urmatoarele acte:
a) Prezentarea societatii de la infiintare pana in prezent;
b) Statutul societatii;
c) Actul constitutiv(structura actionariatului si a capitalului societatii); Inclusiv principalele modificari aduse acestora pana in prezent;
d) Certificatul de inmatriculare;
e) Certificatul de inregistrare fiscala;
f) Autorizatia de functionare de la C.S.A.;
g) Formele specifice de asigurari practicate;
h) Bilantul si contul de profit si pierderi pe utimii trei ani.
Formularul Cadru elaborat de UNSAR se inmaneaza societatii aderante pentru completare (la solicitarea societatii). Alaturi de Formularul Cadru se vor inmana si Statutul si Codul de Conduita al UNSAR. La inmanarea statutului UNSAR, se va informa societatea despre nivelul taxei de aderare.
4. Dosarul societatii aderante se depune la Secretariatul General al UNSAR.
5. In sedinta Comitetului de Directie se prezinta de Secretariatul General, dosarul societatii aderante. Comitetul de Directie hotaraste daca sunt necesare date suplimentare si este necesara participarea unei persoane din conducerea societatii aderante (de preferinta Presedinte/Director General) la urmatoarea sedinta a C.D..
- Daca DA se invita pentru urmatoarea sedinta a C.D. una sau doua persoane din conducerea societatii aderante.
- Daca NU se hotaraste daca dosarul va fi recomandat Adunarii Generale a UNSAR sau nu; daca societatea nu va fi recomandata de C.D. Adunarii Generale se vor prezenta motivele intemeiate de respingere sau amanare (cu amendamente) a dosarului.
6. La urmatoarea sedinta a C.D. la care vor participa si reprezentanti din conducerea societatii aderante, pe baza relatiilor suplimentare oferite de acestia, se hotaraste daca societatea va fi recomandata de C.D. Adunarii Generale.
- Daca DA, la urmatoarea sedinta a Adunarii Generale, se va recomanda acesteia de catre C.D. dosarul societatii aderanta - acesta va constitui un punct distinct pe Ordinea de Zi a lucrarilor A.G. (la lucrarile A.G. se invita reprezentanti din conducerea societatii aderante - de preferinta Presedinte/Director General).
- Daca NU, vor fi prezentate motivele intemeiate care stau la baza respingerii sau amanarii (cu amendamente) dosarului.
7. Daca societatea aderanta a fost recomndata de C.D. Adunarii Generale, la punctul de pe Ordinea de Zi a sedintei A.G. care cuprinde \"Aderari de noi membri\", se prezinta de care Secretariatul General Formularul Cadru in vederea aderarii (si eventual cateva aspecte mai importante din cadrul dosarului societatii aderante).
In urma dezbaterilor din cadrul sedintei Adunarii Generale, se hotaraste daca societatea aderanta este primita ca membru cu drepturi depline al UNSAR sau nu.
- Daca DA, in cadrul aceleiasi sedinte a A.G. se hotaraste taxa de admitere si cotizatia ce va fi platita pentru anul in curs (daca va achita cotizatia 100% sau numai un procent x% din cotizatia aferenta fiecarui membru pentru anul in curs - functie de data la care va fi admisa societatea) de noua societate membra a UNSAR.
- Daca NU, vor fi prezentate motivele intemeiate care stau la baza respingerii sau amanarii (cu amendamente) dosarului societati.
8. In cazul in care societatea aderanta a fost amanata - cu amendamente - de catre Comitetul de Directie sau Adunarea Generala, se reia procedura de la punctul 5, solicitandu-se acesteia completarea dosarului cu cerintele C.D. sau A.G..
Prezenta a fost aprobata de Comitetul de Directie in sedinta lunara din data de 17 septembrie 1999.
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Decontarea directa, cu propria polita RCA, presupune reparea unui autovehicul in baza propriului...
Polita RCA ar putea avea pret variabil, in functie de profilul de risc al beneficiarului, estimat...
Mobilizare generala impotriva maririi RCA Transportatorii din Romania anunta mobilizarea generala...
Anul 2015 ar putea marca o reluare de ciclu pe piata asigurarilor din Romania, sunt de parere...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...