Cum sa-ti asiguri locuinta cu 50 de bani pe zi


Data: 28.04.2011

Asigurarea locuintei cu 50 de bani pe zi pare a fi ireala, avand in vedere ca suma este atat de mica incat stai sa te gandesti ce ai putea sa cumperi, din punct de vedere material, cu acesti bani, intr-o zi.

Raspunsul este unul simplu: mai nimic! Si cu toate acestea, 50 de bani reprezinta suma cu care ai putea sa-ti cumperi linistea ca ai casa asigurata, in cazul anumitor evenimente. 

In unele cazuri de asigurare a casei, sumele sunt mai mari, dar exista si cazuri in care suma zilnica pe care o dati pentru polita este mai mica. Cei de la Carpatica Asigurari chiar au si o campanie care este in desfasurare pana la finele acestei luni, in care se anunta ca doar cu 50 de bani iti poti asigura casa. Mai mult, iti asigura gratuit riscurile de inundatii, raspundere civila fata de terti, invaliditate permanenta sau deces si bunurile in limita a 10% din suma cu care-ti asiguri locuinta.

Asirom - 57 de bani/zi pentru asigurare 

Cei de la Asirom au si ei un exemplu asemanator de asigurare. Polita lor este valabila pentru asigurarea de case, vile, cabane sau alte constructii destinate locuirii permanente sau temporare (case de vacanta), apartamente din blocurile de locuinte. 

Totodata, se pot asigura anexele din gospodarie (pod, pivnita, boxa, garaj interior, piscina interioara, sauna, etc.) dar si alte constructii (magazie, sopron, piscina exterioara, garaj exterior etc.) sau bunurile din casa, dar acestea din urma numai cu o asigurare mai extinsa. Asigurarea pentru cladire (apartament) poate fi incheiata, conform optiunii asiguratului, la valoarea reala, valoarea de nou sau valoarea evaluata de banca. 

Cazul Asirom are o prima de asigurare de 51 de bani/zi, dar numai in anumite conditii. "Pentru un apartament de bloc din beton armat, construit in anul 1983, pentru o polita de asigurare cu riscuri extinse, la o suma asigurata (valoare) de 30.000 euro (125.000 lei), prima anuala de asigurare este de 51 euro, respectiv O,51 lei/zi (la un curs mediu 1 euro = 3,65 lei)", se arata in exemplul companiei. Daca s-ar calcula la cursul de 4,1 lei pentru un euro, plata pe zi ar ajunge la 57 de bani. 

Omniasig - polita cu un ban mai scumpa 

Si cei Omniasig sunt prezenti pe piata cu asigurarea pentru locuinta "Minigarant". Potrivit calculatorului pe care compania il are pe site, daca ne asiguram casa la o valoare de 125.000 de lei, vom avea de platit o polita anuala de 212 lei. Daca impartim aceasta suma la 365 de zile, vom vedea suma pe zi ajunge la 58 de bani, dar asta numai in cazul in care plata anuala se face integral. 

Daca pe perioada contractuala de un an platiti semestrial asigurarea, ea creste la 225 de lei, ceea ca inseamna ca, ipotetic, pe zi suma s-ar apropiat de aproape 62 de bani. 

Euroins - plata este trimestriala 

Cam aceleasi date le-am introdus si in calculatorul de asigurari al celor de la Euroins. Pentru o suma de 30.000 de euro, plata trimestriala este 7.43 de euro, in timp ce asigurarea anuala este de aproape 30 de euro. Aceasta este si cea mai ieftina polita pe zi, ajungand la doar 33 de bani/zilnic, in conditiile in care suma anuala de plata este de 121 de lei. 

In cazul Groupama, pentru un apartament cu o valoare de 125.000 de lei, asigurarea apartamentului calculat de noi se ridica la o valoare de 200 de lei pe an (bani in care sunt incluse mai multe riscuri), adica 54 de bani pe zi.

Sursa: Ziare.com 

Articole Ghiduri Asigurari »

Studiu: Femeile sunt un segment insuficient explorat in asigurari

Un studiu international, dat publicitatii in acest an, arata influenta semnificativa pe care o pot...

Cum cumperi rapid o polita de asigurare a locuintei?

Peste doua zile, primariile vor putea aplica amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei proprietarilor...

Ce ii preocupa pe asiguratori?

Principalul risc perceput de catre managerii din domeniul asigurarilor este valul de noi...

Cat de veche trebuie sa fie masina ca sa nu o mai poti asigura

Prima iubire" nu se uita niciodata si, in foarte multe cazuri, este foarte greu sa scapi de ea,...

Atentie la politele de asigurare! Ce trebuie sa stii inainte sa semnezi

Multi romani s-au plans ca banii pe care i-au investit prin contributii lunare, intr-o polita de...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor