Grupul australian QBE, unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din lume, isi pregateste intrarea pe piata locala, urmand sa isi inceapa activitatea in Romania la inceputul anului viitor. `Am decis ca strategia cea mai buna pentru a intra pe piata romaneasca este deschiderea unei sucursale in baza principiului de libera circulatie a serviciilor, prin intermediul companiei noastre din Marea Britanie. Am recrutat deja si un director general, Gabriel Sauer, care lucreaza in asigurari de 15 ani, ultima pozitie detinuta fiind cea de director de asigurari maritime si de aviatie la Asiban`, a declarat pentru ZF Sandra Villanueva, Marketing Executive al QBE Europe.
Australienii de la QBE sunt prezenti deja de multi ani in Republica Moldova, unde au cumparat una dintre cele mai mari companii de asigurari. Si in Romania grupul a incercat sa intre printr-o achizitie, insa toate negocierile de pana acum au esuat. In 2001, australienii au incercat sa cumpere compania de asigurari ARDAF Cluj.
`QBE a studiat multe oportunitati de achizitii in Romania, dar nu am gasit o companie la un pret care sa genereze valoare adaugata actionarilor. Am purtat discutii cu mai multe companii romanesti in ultimii ani. Acum insa nu mai negociem nicio achizitie si credem ca cea mai buna strategie pentru QBE este sa isi deschida o sucursala in Romania prin intermediul companiei noastre din Marea Britanie`, spune Sandra Villanueva.
Managerul QBE este de parere ca piata romaneasca a asigurarilor are un mare potential de dezvoltare, dat fiind numarul mare de locuitori ai tarii, dar si intrarea in comunitatea europeana.
`Aderarea la Uniunea Europeana va determina dezvoltarea infrastructurii atat in sectorul public, cat si in cel privat, ceea ce inseamna oportunitati de afaceri pentru asiguratori`, sustine Villanueva.
QBE este cel mai mare grup de asigurari din Australia si unul dintre primele 25 la nivel mondial, cu reprezentante in 44 de tari si peste 10.000 de angajati. Primele brute subscrise de grup au fost de 10,37 miliarde de dolari in 2006, cu 10% mai mari decat in anul anterior, cresterea datorandu-se in principal achizitiilor. Profitul net a crescut cu 36%, la aproape 1,5 miliarde de dolari.
Cea mai mare parte a afacerilor grupului este realizata de divizia Lloyd's (2,7 miliarde de dolari), urmata de QBE Insurance Europe (2,5 miliarde de dolari) si compania din Australia (2,49 miliarde de dolari).
Un articol de: Angela Placinta
Integral in Ziarul Finaciar
Controversele continua dupa anuntarea datelor obtinute in urma testului de stres derulat de...
ING Life este singura companie de asigurari din Romania - din cele 13 supuse unor teste de stres de...
Asigurarea a locuintelor impotriva cutremurelor, a alunecarilor de teren sau a inundatiilor devine...
Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut un plafon suplimentar in cadrul programului Prima Casa in...
Autoritatea de Supraveghere Financiara a adoptat normele privind Pool-ul de Asigurare Impotriva...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...