Avocatul Daniel Voicu a vandut 15% din Ardaf


Data: 15.02.2007

La readucerea companiei de asigurari pe RASDAQ, titlurile ARDAF au crescut cu 40%, astfel incat valoarea societatii a ajuns la 88 mil. euro. Avocatul Daniel Voicu si-a vandut participatia de circa 15,88% in cadrul companiei de asigurari Ardaf Cluj, in cadrul unor tranzactii in valoare de peste 26 de milioane de lei (7,65 milioane de euro) derulate pe piata RASDAQ.

Tranzactiile au fost realizate prin intermediul societatii de brokeraj Raiffeisen Capital & Investments (RCI), afirma surse din piata, iar un posibil cumparator ar putea fi fondul de investitii ceh PPF Investments. RCI si Daniel Voicu au intermediat preluarea de catre fondul ceh a unui pachet de 20% din actiunile bancii Romexterra.

PPF Investments a mai cumparat in ianuarie pachetul majoritar de actiuni la compania de asigurari RAI Asigurari de la Daniel Tudor, care a fost numit apoi la conducerea Ardaf.

Reprezentantii RCI si cei ai PPF Investments nu au dorit sa comenteze. Omul de afaceri Ovidiu Tender, care controleaza pachetul majoritar de actiuni al Ardaf, nu a putut fi contactat. Avocatul Daniel Voicu este managing partener in cadul casei de avocatura Voicu & Filipescu. El a cumparat actiunile Ardaf in cadrul majorarii de capital derulata de companie la inceputul acestui an, la un pret de 0,1 lei/actiune, investitia totala fiind de circa 7,5 milioane de euro.

`Am vandut cea mai mare parte a actiunilor si am facut un profit bun pentru o luna si jumatate. Am vorbit cu brokerii mei si ei au vandut actiunile in piata`, a declarat pentru ZF Daniel Voicu. Conform estimarilor ZF el ar fi obtinut un profit de peste 150.000 de euro din aceasta tranzactie. Voicu nu a dorit sa comenteze pe aceasta tema.

Titlurile Ardaf au revenit ieri la tranzactionare dupa ce au fost suspendate aproape 6 luni. Valoarea totala a tranzactiilor derulate cu actiunile Ardaf s-a ridicat la 33,3 milioane de lei (9,8 milioane de euro), pretul de tranzactionare al acestora depasind pe parcursul sedintei pragul de 0,2 lei/actiune.

Totusi, cea mai importanta tranzactie, in valoare de 24,4 milioane de lei (7,2 mil. de euro), s-a realizat la un pret de 0,103 lei/actiune, potrivit informatiilor din piata. Prin intermediul acestei tranzactii s-a transferat un pachet de 14,6% din actiunile Ardaf.

Anterior derularii acestei tranzactii, titlurile Ardaf se tranzactionau la un pret cu circa 40% mai mare fata de ultimul pret inregistrat inainte de suspendarea de la tranzactionare a actiunilor in august 2006. Dupa realizarea tranzactiei, pretul a urcat din nou, inchizand sedinta la nivelul de 0,184 lei/actiune, in crestere cu 28,6%.

Capitalizarea bursiera a companiei a crescut astfel cu aproape 20 de milioane de euro, pana la 88 de milioane de euro.

Ardaf a finalizat la sfarsitul lunii ianuarie o majorare de capital de circa 30 de milioane de euro, necesara pentru redresarea companiei. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a plasat compania sub supraveghere speciala la mijlocul anului trecut, din cauza scaderii nivelului de lichiditate sub limita admisa. Conducerea companiei a fost preluata atunci de avocatul Radu Cocea, numit de catre CSA.

In urma majorarii de capital, CSA a dispus scoaterea companiei de sub administrare speciala, actionarii companiei putand alege un nou consiliu de administratie si o noua conducere executiva. Actionarii Ardaf l-au numit in functia de presedinte al Consiliului de Administratie pe Daniel Tudor, fostul actionar majoritar al companiei RAI Asigurari, preluata la finele lunii ianuarie tot de catre fondul ceh PPF Investments.

Ardaf este controlata de catre omul de afaceri Ovidiu Tender, prin intermediul societatii Tender SA, care detine 56,19% din actiuni. Alti actionari importanti ai companiei sunt Raiffeisen Zentralbank, cu 7,67% din actiuni, si Clairmont Holding Ltd., cu o participatie de 3,91%.

Compania a inregistrat anul trecut venituri totale de 204,3 milioane de lei (58 de milioane de euro), in scadere cu circa 19% fata de 2005, cand veniturile Ardaf au fost de 251,6 milioane de lei (69,4 milioane de euro). Compania a incheiat anul cu pierderi, dupa ce in 2005 obtinuse un profit net de circa 0,1 milioane de lei (27.600 de euro).

Sursa: www.zf.ro

Articole Asigurare Locuinte »

Allianz-Tiriac este pregatita sa plateasca in totalitate despagubirile pe care si le-a asumat. Asiguratorii contesta rezultatele testului ASF

Controversele continua dupa anuntarea datelor obtinute in urma testului de stres derulat de...

Asiguratorii romani, in scenarii catastrofale

ING Life este singura companie de asigurari din Romania - din cele 13 supuse unor teste de stres de...

Polita de asigurare impotriva dezastrelor devine obligatorie

Asigurarea a locuintelor impotriva cutremurelor, a alunecarilor de teren sau a inundatiilor devine...

BCR si-a suplimentat fondurile pentru Prima Casa

Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut un plafon suplimentar in cadrul programului Prima Casa in...

Noi modificari la asigurarile obligatorii de locuinte

Autoritatea de Supraveghere Financiara a adoptat normele privind Pool-ul de Asigurare Impotriva...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor