Bancpost a prelungit promotia `cu stelute` la credite


Data: 13.09.2006

Bancpost a prelungit pana la sfarsitul lui octombrie promotia `cu stelute` la creditele de nevoi personale in lei cu dobanda fixa de 9,95% *doar in primele trei luni de creditare si fara carte de munca, doar cu adeverinta de salariu **dar numai pentru credite de maxim 18.000 RON si cu o dobanda mai mare.

Aceasta dobanda `promotionala` este insa mai mare decat cele fara stelute practicate de alte banci. Astfel, la HVB Bank, acelasi tip de credit se poate obtine cu o dobanda de 8,95% variabila, nu fixa, iar la UniCredit dobanda, tot variabila, e de 9,9%. Mai mult, dupa trei luni, dobanda fara stelute de la Bancpost devine 13,5% variabila. Atentie, asasar, la stelute, atunci cand mergeti la banci! Pentru ca dobanda promotionala, valabila doar timp de trei luni, nu este deloc sugestiva pentru costul total al creditului, care se poate intinde pana la 120 de luni si nu face decat sa insele asteptarile clientilor bancii.

Bancpost isi incaseaza comisioanele la inceputul perioadei de creditare

In agentiile Bancpost e trafic relativ mare. Campaniile promotionale par a-si fi atins scopul pentru care au fost initiate. Fie ca isi platesc ratele pentru credite deja contractate, fie ca vor doar sa obtina ceva informatii pentru un eventual imprumut, inca de la prima ora a diminetii, clientii sau viitorii clienti trec pragul agentiilor.

La putine minute dupa ora 9, angajatii agentiei la care am mers erau deja ocupati. Nu acelasi lucru s-ar putea spune despre vecinii din dreapta si din stanga bancii, angajatii unor banci din fruntea diverselor clasamente. Fie ca isi incep programul ceva mai tarziu, fie ca oamenii nu se prea inghesuie din motive mai mult sau mai putin obiective, vecinii par a nu avea atat de mare succes la public.

Imprumuturi mari care pot sa sustina comisioane pe masura

Cand vine vorba despre creditele de nevoi, suma maxima pe care o poti obtine este unul dintre principalele elemente luate in calcul. Evident, solicitantul de credit se uita si la dobanda si ar trebui sa fie atent si la comisioane.
In ceea ce priveste suma maxima pe care Bancpost o poate acorda pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca, aceasta este de 35.000 RON sau 10.000 EUR. Insa doar in cazul documentatiei fara stelute. Adica daca aduci copie dupa cartea de munca. Daca aduci doar adeverinta de venit, poti imprumuta maxim echivalentul a 5.000 de euro. Mai mult, vei plati o dobanda mai mare cu un punct, adica 14,5%, dupa trei luni de creditare cu dobanda fixa de 9,95%.

Cu un venit net lunar de 1.500 RON si fara a mai avea contractate si alte credite, banca acorda aproape suma maxima posibila, mai exact 34.000 RON.

Din pacate nu toti acesti bani raman persoanei imprumutate, urmand ca suma sa fie diminuata considerabil dupa scaderea comisioanelor. Partea buna este ca nu trebuie sa vii cu bani de acasa.

Exista insa o conditie pentru ca un solicitant de credit sa obtina valoarea maxima. Daca dosarul de credit va contine copie dupa cartea de munca, iar salariul va fi unul multumitor, banca poate acorda cei 10.000 EUR.

In conditiile in care prezentati doar adeverinta de venit, suma maxima se injumatateste, chiar daca nivelul venitului v-ar putea clasifica pentru o suma dubla.

Credit cu dobanda fixa in primele 3 luni

Creditul de nevoi se acorda pe o perioada maxima de 10 ani, avand posibilitatea de a opta pentru un imprumut in lei sau in EUR. In primele 3 luni, dobanda la creditele in lei este fixa, fiind stabilita la 9,95%.

Dupa cele 3 luni, se va plati o dobanda variabila. Prin urmare se poate vorbi de o dobanda mixta in cazul creditului de nevoi oferit de Bancpost.

Nivelul la care se situeaza dobanda variabila in prezent este de 13,95%. Peste 3 luni, cei care contracteaza un credit in prezent se pot trezi in fata a 3 variante: o dobanda identica, un nivel mai mare sau, dimpotriva, o valoare mai mica a dobanzii. Valoarea de 13,95% din prezent poate fi luata drept termen de comparatie. Undeva, in apropierea sa, se va situa dobanda de peste 3 luni.

Comisioanele se achita la inceput

Bancpost percepe valoarea comisioanele de la inceput, urmand ca pe parcursul derularii creditului sa nu mai existe alte comisioane. Mai mult, comisioanele sunt scazute din suma acordata.

Comisionul de acordare pare a aduna toate celelalte comisioane, de analiza si de administrare, intrucat valoarea sa este destul de mare. La Bancpost, comisionul de acordare este de 9,6%. La un imprumut de 34.000 RON, se vor plati nici mai mult nici mai putin decat 3.264 RON. Un al doilea comision se plateste la retragerea banilor din cont, 0,6%. Din cei 34.000 RON, dupa achitarea celor doua comisioane mai raman 30.551 RON.

Rambursarea in avans va putea fi realizata doar cu conditia achitarii unui comision de 5%.

Rata lunara in primele 3 luni, cand dobanda este fixa este de 448 RON. Dobanda variabila, ceva mai mare, atrage si o rata mai mare. Rata lunara, calculata la un nivel variabil al dobanzii de 13,95% este de 527 RON.

Lista de documente si de instructiuni

La depunerea dosarului de credit, se va depune adeverinta de venit pentru titularul de credit sau ultimul talon de pensie si decizia de pensionare in original de unde sa reiasa ca persoana respectiva este pensionata la limita de varsta. Intrucat la completarea adeverintei de venit au aparut cele mai multe nereguli de-a lungul timpului, banca va pune la dispozitie o lista cu instructiunile de completare a adeverintei de venit. De la dosar nu va lipsi nici copia dupa Cartea de Munca. In caz contrar, imprumutul se injumatateste. Documentele care dovedesc veniturile vor fi insotite de documentele de identitate: actul de identitate al solicitantului in original, actul de identitate al sotului/sotiei si, dupa caz, certificatul de casatorie/ hotararea de divort/ certificatul de deces in original. Pentru a avea o dovada in plus asupra domiciliului, banca solicita si ultima factura de telefon fix sau mobil, lumina sau gaze. Oricare ar fi factura pe care o prezentati, aceasta nu trebuie sa fie mai veche de 30 de zile.

In mod normal, creditul se acorda in 2-3 zile. Cand vine vorba de imprumuturi mai mari, timpul de acordare a creditului se mareste. Verificarea actelor este ceva mai riguroasa, banca dorind sa se convinga de bonitatea respectivului client. In consecinta, acordarea unui credit mare va dura chiar si o saptamana.

Sursa: www.ghiseulbancar.ro

Articole Asigurare Locuinte »

Allianz-Tiriac este pregatita sa plateasca in totalitate despagubirile pe care si le-a asumat. Asiguratorii contesta rezultatele testului ASF

Controversele continua dupa anuntarea datelor obtinute in urma testului de stres derulat de...

Asiguratorii romani, in scenarii catastrofale

ING Life este singura companie de asigurari din Romania - din cele 13 supuse unor teste de stres de...

Polita de asigurare impotriva dezastrelor devine obligatorie

Asigurarea a locuintelor impotriva cutremurelor, a alunecarilor de teren sau a inundatiilor devine...

BCR si-a suplimentat fondurile pentru Prima Casa

Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut un plafon suplimentar in cadrul programului Prima Casa in...

Noi modificari la asigurarile obligatorii de locuinte

Autoritatea de Supraveghere Financiara a adoptat normele privind Pool-ul de Asigurare Impotriva...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor