In ciuda crizei anuntate pe toate mediile, marile institutii financiare continua sa fie foarte profitabile pentru actionarii lor, astfel incat in 2010 Deutsche Bank a devenit cea mai profitabila banca din Europa; pe de alta parte, Statele Unite se pregatesc de introducerea unor masuri de austeritate care sa reduce deficitele mari determinate de "mana larga" a democratilor.
Deutsche Bank a depasit JPMorgan pe pozitia de cea mai profitabila banca de investitii din Europa, in conditiile in care guvernele au apelat la banci locale, in defavoarea bancilor americane, pentru vanzarea de titluri de stat prin care acestea acceseaza imprumuturi din pietele financiare.
Peste o treime din veniturile de 1.1 miliarde dolari inregistrate de Deutsche Bank anul trecut au provenit din vazarea de bonduri pentru companii si guverne. Aceasta proportie a fost mai mare decat cea a tuturor bancilor americane rivale care in trecut au fost axate cu precadere pe fuzionari si achizitii sau chiar pe tranzactionarea de actiuni, informeaza de The Guardian.
Morgan Stanley si-a obtinut 44 de procente din profit de pe piata europeana din fuzionari in 2010, avand cel mai mare procent pe acest sector de activitate, urmata de Goldman Sachs, al carei departament de fuzionari a adus incasari de 37 de procente din totalul incasarilor europene.
Pentru prima data in 5 ani, nici Goldman Sachs nici Morgan Stanley nu au fost in top 10 al bancilor care au intermediat vanzarile de bonduri guvernamentale din Europa. In anii trecuti guvernul american a fost clientul cel mai important al acestor banci, platindu-le comisioane de 1.2 miliarde dolari. China, Germania si Japonia se califica de asemenea printre clientii principali ai acestor banci.
Morgan Stanley si Goldman Sachs nu apar totusi printre principalele banci folosite de catre Franta, Italia sau Spania pentru intermedierea tranzactiilor financiare.
Spania, Grecia si Italia au incercat sa determine investitorii sa nu le mai vanda titlurile de stat anul trecut, dat fiind faptul ca aceasta are efectul cresterii costurilor la care aceste tari pot accesa imprumuturi din pietele financiare, ducand dobanzile la niveluri nesustenabile. Aceste vanzari au determinat cresterea dobanzilor la niveluri atat de mari incat a fost nevoie de interventia Uniunii Europene pentru a salva de la faliment Irlanda si Grecia in 2010.
Grecia in particular a avut o relatie foarte tensionata cu Goldman anul trecut dupa ce a fost facut public faptul ca banca americana a sprijinit guvernul grec sa ascunda o parte a datoriei publice grecesti in contracte financiare derivate.
Controversele continua dupa anuntarea datelor obtinute in urma testului de stres derulat de...
ING Life este singura companie de asigurari din Romania - din cele 13 supuse unor teste de stres de...
Asigurarea a locuintelor impotriva cutremurelor, a alunecarilor de teren sau a inundatiilor devine...
Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut un plafon suplimentar in cadrul programului Prima Casa in...
Autoritatea de Supraveghere Financiara a adoptat normele privind Pool-ul de Asigurare Impotriva...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...