Companiile israeliene Kardan NV si Menorah Mivtachim Holdings Ltd. planuiesc sa se lanseze impreuna pe piata pensiilor private din Romania, actiune ce face parte din strategia companiilor de extidere in regiune, a informat publicatia israeliana de afaceri Globes, citand surse din piata.
Desi detaliile colaborarii nu au fost finalizate inca, ambele parti au stabilit directiile cheie ce vor sta la baza colaborarii.
In urma acodrului de colaborare, Menorah va contribui cu expertiza in domeniul administrarii fondurilor de pensii, iar Kardan urmeaza sa aduca informatii privind birocratia si reglementarile pietei din Romania. Compania Menorah este considerata, la ora actuala, lider pe piata pensiilor din Israel, dupa ce a achizitionat fondul de pensii Mivtachim, a aratat Globes.
Compania Kardan este prezenta in Romania prin compania de dezvoltare imobiliara GTC Group, societatea de servicii financiare TBIH Financial Services si prin compania de dezvoltare a infrastructurii apei si a deseurilor Tahal.
In Romania, potrivit proiectului de lege privind pensiile private obligatorii, aprobat deja de Senat, in primul an de functionare a pilonului II al sistemului de pensii, catre fondurile de pensii administrate privat vor fi transferate doua procente din contributia la asigurarile sociale de stat, contributia transferata urmand sa fie majorata cu 0,5% pe an, pana la 6%, in interval de opt ani.
Introducerea fondurilor de pensii din pilonul II va crea un deficit in bugetul asigurarilor sociale de stat de 0,1-0,2% din PIB in 2007, circa 150 de milioane de euro, potrivit oficialitatilor. Institutiile de colectare si evidenta pentru fondurile de pensii din pilonul II vor fi Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).
Potrivit proiectului de lege, la pilonul II al sistemului de pensii vor participa obligatoriu tinerii de pana la 35 de ani. Persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani vor putea participa optional la acest sistem, cele peste 45 de ani neputand lua parte.
Potrivit ultimelor estimari de piata, facute de specialistii companiei de asigurari Interamerican, in Romania, la pilonul II, pensiile obligatorii administrate privat, activele totale ale fondurilor de pe piata ar putea ajunge, in 10 ani, la valoarea de 34 miliarde lei, cu patru milioane de participanti.
La pilonul II de pensii, luand in calcul o varsta de pensionare de 65 de ani, cu o contributie lunara care pleaca de la 2% din salariul brut mediu pe economie si ajunge la 6%, dupa opt ani, potrivit legii, incepand cu varsta de 30 de ani si tinand seama si de ajustarile impuse de inflatie, se va putea obtine o pensie de circa 300 lei pe luna, au aratat reprezentantii Interamerican.
Sursa: www.wall-street.ro
Controversele continua dupa anuntarea datelor obtinute in urma testului de stres derulat de...
ING Life este singura companie de asigurari din Romania - din cele 13 supuse unor teste de stres de...
Asigurarea a locuintelor impotriva cutremurelor, a alunecarilor de teren sau a inundatiilor devine...
Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut un plafon suplimentar in cadrul programului Prima Casa in...
Autoritatea de Supraveghere Financiara a adoptat normele privind Pool-ul de Asigurare Impotriva...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...