Raiffeisen si UniCredit se bat pentru locul trei in piata bancara


Data: 14.09.2006

Piata bancara intra in fierbere. Doua banci s-au unit deja, iar acum urmeaza sa se uneasca cu o a treia, pentru a prinde o felie mai mare din tortul sectorului bancar romanesc.



Fuziunea dintre HVB Tiriac Bank si Unicredit Romania va fi finalizata la jumatatea anului 2007, iar oficialii Unicredit Romania au anuntat, miercuri, conducerea viitoarei banci si au precizat ca institutia financiara rezultata in urma fuziunii va trece pe locul trei in piata.

Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Romania s-a aratat rezervat fata de declaratiile concurentei si a declarat pentru HotNews.ro ca asteapta `rezultatul obtinut in urma fuziunii`.

Primul pas spre fuziunea dintre HVB Tiriac Bank si Unicredit Romania a fost facut, miercuri fiind anuntata conducerea viitoarei banci.

Dan Pascariu, in prezent presedinte al HVB Tiriac Bank, va ocupa pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie - functie non-executiva, iar Rasvan Radu, in prezent presedinte executiv al UniCredit Romania a fost desemnat presedinte executiv al viitoarei banci.

Pe tot parcursul procesului de integrare, cele doua entitati vor continua sa functioneze independent. Astfel, pana la finalizarea fuziunii Dan Pascariu si Rasvan Radu vor detine in continuare functiile curente in HVB Tiriac Bank, respectiv UniCredit Romania.

Amintim ca fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac a fost finalizata la data de 1 septembrie 2006, noua entitate, HVB Tiriac Bank, ocupand in prezent a 4-a pozitie in sectorul bancar romanesc, cu o cota de piata de aproximativ 6,5% si active totale de 2,58 miliarde euro (inregistrate in Romania).

Unicredit: suntem pe locul trei. Raiffeisen: asteptam rezultatul final

HVB Tiriac Bank + UniCredit Romania

La 30 iunie 2006:
Active: 3,3 miliarde Euro
Clienti: peste 600.000
Unitati bancare: 132
ATM-uri: 343
POS-uri: 2660

UniCredit Romania a anuntat miercuri intr-un comunicat de presa ca fuziunea va crea a treia mare banca in Romania cu active de peste 3,3 miliarde euro, 132 de unitati bancare si peste 600.000 de clienti.

Reprezentantii bancii au declarat pentru HotNews.ro ca `cele 3,3 miliarde euro se refera numai la activele din Romania si reprezinta rezultatele cumulate ale celor doua banci obtinute in primele sase luni ale acestui an`.

Cu rezerva de rigoare dat fiind faptul ca fuziunea este inca la inceput, reprezentantii Unicredit Romania au precizat pentru HotNews.ro ca `la finele primului semestru din acest an, Unicredit Romania si HVB Tiriac aveau impreuna 343 de ATM-uri, 2.660 de POS-uri si o retea de 132 de unitati`.

Presedintele Raiffeisen nu este atat de sigur ca ceea ce spune concurenta acum se va reflecta in rezultatul final.

`Intotdeauna am considerat ca, la fel ca si in competitiile sportive este mai important rezultatul obtinut decat declaratiile facute. Trebuie sa asteptam momentul finalizarii fuziunii ca sa putem evalua locul pe care noua entitate il va ocupa in sistemul bancar`, a declarat pentru HotNews.ro, Steven van Groningen, Presedinte&CEO Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank

La 30 iunie 2006:
Active: 3,2 miliarde euro
Clienti: peste doua milioane si peste 4.700 corporatii mari si medii
Unitati bancare: 235
ATM-uri: 800
POS-uri: 6500

Rezultatele prezentate de Raiffeisen dupa primul semestru de activitate din acest an arata ca profitul inregistrat dupa impozitare a fost de 17,5 milioane de euro, iar valoarea activelor totale a fost de 3,2 miliarde euro, in crestere cu aproape 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Banca se mai lauda cu peste doua milioane de clienti (dintre care peste 125.000 IMM-uri) si mai mult de 4.700 corporatii mari si medii, cu 235 de sucursale, 800 de ATM-uri si 6500 de POS-uri.

Piata bancara romaneasca este in prezent dominata de Erste Bank, care prin achizitionarea Bancii Comerciale Romane a ajuns la o cota de piata de 25,6%. BCR-Erste are active de peste noua miliarde euro, fiind liderul pietei bancare din Romania. Pe locul secund se claseaza BRD - Groupe Societe Generale, care detine active a caror valoare depaseste cinci miliarde de euro.

Sursa:
www.hotnews.ro

Articole Asigurare Locuinte »

Allianz-Tiriac este pregatita sa plateasca in totalitate despagubirile pe care si le-a asumat. Asiguratorii contesta rezultatele testului ASF

Controversele continua dupa anuntarea datelor obtinute in urma testului de stres derulat de...

Asiguratorii romani, in scenarii catastrofale

ING Life este singura companie de asigurari din Romania - din cele 13 supuse unor teste de stres de...

Polita de asigurare impotriva dezastrelor devine obligatorie

Asigurarea a locuintelor impotriva cutremurelor, a alunecarilor de teren sau a inundatiilor devine...

BCR si-a suplimentat fondurile pentru Prima Casa

Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut un plafon suplimentar in cadrul programului Prima Casa in...

Noi modificari la asigurarile obligatorii de locuinte

Autoritatea de Supraveghere Financiara a adoptat normele privind Pool-ul de Asigurare Impotriva...

Articole Actualitate »

Viitorul RCA sta sub semnul online-ului?

Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...

Sistemul asigurarilor din Romania se apropie de varful istoric din 2008

Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...

Guvernanta corporativa pentru operatorii din pietele financiare nebancare – in atentia ASF

Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...

De ce avem nevoie de asigurari de sanatate private

Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...

Fondul de Garantare a Asigurarilor cere creditorilor Astra sa trimita cereri de despagubire

Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...

BursaAsigurarilor