Pretul unui roviniete pentru 12 luni va creste, de la 1 ianuarie 2008, de la 16 euro pentru autoturismele Euro II si 24 euro pentru cele non-euro la 28 euro pentru cele Euro II,respectiv 40 euro, tarifele fiind prevazute in Ordonanta 15/2002 pentru introducerea tarifului de utilizare a drumurilor.
Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), incepand cu 2008 tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania- rovinieta va atinge nivelul prevazut de directivele europene. Aplicarea tarifului pentru utlizarea drumurilor s-a facut etapizat in conformitate cu Ordonanta Guvernului 15/2002. `Calendarul de aplicare etapizata a tarifului a fost propus de Romania la negocierile pentru integrarea in Uniunea Europeana, fiind agreat si acceptat de catre aceasta`, se arata in comunicatul de presa.
Astfel, proprietarii de autoturisme vor plati, de la 1 ianuarie 2008, pentru o rovinieta cu o valabilitate de o zi un euro indiferent de tipul de autoturism, pretul actual fiind de 0,6 euro. Pentru rovinietele cu valabilitate de o saptamana tariful va fi de trei euro pentru autoturismele Euro II si cinci euro pentru cele non euro cu aproximativ doi euro mai mult decat pretul aplicat in perioada 2005-2007.
Rovinietele pentru o luna vor costa intre sase si zece euro, pentru sase luni intre 15 si 25 euro. Pretul unui roviniete pentru un an va creste de la 16,8 euro pentru autoturismele Euro II si 24 euro pentru cele non-euro la 28 euro pentru cele Euro II si 40 euro pentru cele non-euro. Rovinietele pentru un an valabile pentru microbuze vor costa intre 340 euro si 360 euro, pentru autobuze si autocare intre 650 euro si 850 euro. Pentru vehiculele de transport marfa cu masa totala pana in 3,5 t se va plati, pentru o perioada de un an, intre 100 euro si 150 euro.
Integral pe BankNews
Un studiu international, dat publicitatii in acest an, arata influenta semnificativa pe care o pot...
Peste doua zile, primariile vor putea aplica amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei proprietarilor...
Principalul risc perceput de catre managerii din domeniul asigurarilor este valul de noi...
Asigurarea locuintei cu 50 de bani pe zi pare a fi ireala, avand in vedere ca suma este atat de...
Prima iubire" nu se uita niciodata si, in foarte multe cazuri, este foarte greu sa scapi de ea,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...