Una dintre modificarile ce urmeaza sa fie aduse Codului Fiscal prevede posibilitatea acordarii de catre companii a dividendelor anticipat, in timpul exercitiului financiar. Proiectul de modificare a Codului Fiscal, act normativ la care Ministerul Economiei si Finantelor lucreaza in acest moment, nu prevede pentru anul viitor taxe si impozite mai mari. Majoritatea modificarilor ce urmeaza sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2008 au menirea de a inlatura pericolele evaziunii fiscale.
Incepand de anul viitor, actionarii ar putea avea posibilitatea sa ridice dividende de la companiile la care detin participatii in mod anticipat, in timpul exercitiului financiar, prin modificarea legislatiei, a declarat ieri ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
Regularizare dupa incheierea exercitiului financiar Acesta a precizat ca prevederea ar putea fi inclusa intr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, care nu a fost inca finalizat. Dupa incheierea situatiilor financiare, sumele platite in contul dividendelor ar urma astfel sa fie regularizate cu cele rezultate din raportarile contabile. Vosganian a explicat ca, in cazul in care o firma inregistreaza profit la finele unui trimestru, prin decizia Adunarii Generale a Actionarilor se va putea stabili ca o parte din profit sa fie alocata pentru dividende.
Ministrul a tinut ieri sa repete faptul ca prin proiectul de modificare a Codului Fiscal, nu sunt avute in vedere majorari de impozite. Potrivit acestuia, schimbarile care vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2008, se incadreaza in actiunile de imbunatatire a legislatiei, astfel incat sa fie inlaturate `pericolele evaziunii fiscale`.
Bugetul a revenit pe plus Dupa primele sapte luni ale acestui an, Romania a inregistrat un excedent bugetar de 0,5% din PIB, revenind astfel pe plus, dupa deficitul de 0,2% din PIB, consemnat la sfarsitul primului semestru. Potrivit ministrului economiei si finantelor, Varujan Vosganian, soldul pozitiv a fost sustinut de cresterea incasarilor din taxele legate de salarii. Ministrul a mentionat ca in aceasta perioada bugetul de stat a avut un deficit de 0,9% din PIB, dar bugetele de asigurari sociale au consemnat excedente de 0,8-0,9% din PIB. Potrivit datelor prezentate de Vosganian, bugetele locale au inregistrat insa cel mai mare excedent, de 1% din PIB.
Un articol de: Dana Banzea
Integral in Adevarul
Un studiu international, dat publicitatii in acest an, arata influenta semnificativa pe care o pot...
Peste doua zile, primariile vor putea aplica amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei proprietarilor...
Principalul risc perceput de catre managerii din domeniul asigurarilor este valul de noi...
Asigurarea locuintei cu 50 de bani pe zi pare a fi ireala, avand in vedere ca suma este atat de...
Prima iubire" nu se uita niciodata si, in foarte multe cazuri, este foarte greu sa scapi de ea,...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...